Schommel bouwen?

Hier vindt u constructiematerialen om een eigen speeltoestel te bouwen. De losse onderdelen voor diverse schommels en klimtorens zijn zo gemaakt dat u ze gemakkelijk kunt bevestigen. De muurbevestigingen geven de mogelijkheid om creatief een schommel te maken in een kleine tuin. Grondankers zorgen ervoor dat het speeltoestel stevig blijft staan. De schommelhaken zijn nodig om de schommel aan de balk te bevestigen.


Afdekdoppen
Afdekdoppen
Paalornamenten
Paalornamenten
Grondankers
Grondankers
Hoekverbindingen
Hoekverbindingen
Montageset-Schommel
Montageset Schommel
Schommelhaken
Schommelhaken
Wip-onderdelen
Wip onderdelen
Diversen
Diversen

Zelf een schommel maken
Met de montagesets voor schommels kunt u zelf uw droomschommel samenstellen. U kunt zelf uw schommelonderdelen uitzoeken zodat u kunt bepalen hoe uw schommel er uit gaat zien.

Benodigdheden schommel
U kunt kiezen voor verschillende afdekdoppen om de bouten af te schermen, zodat uw kind zich niet kan bezeren aan de uitstekende bouten. Deze zijn voor de veiligheid, maar door een leuke kleur te kiezen krijgt uw schommel een fleurig uiterlijk. In de schommelsets zijn afdekdoppen voor de bouten bijgeleverd.

We leveren ook losse schommelhaken om de schommels te bevestigen.

Voor de stabiliteit zijn grondankers belangrijk. Zeker als de kinderen wat groter worden, kunnen ze flink schommelen! Dan is het belangrijk dat uw schommel goed blijft staan.

Hiernaast zijn de hoekverbindingen ook belangrijk. Deze zorgen ervoor dat de houten palen goed bij elkaar blijven. 

Als laatste is heeft u verstevigingsbalken nodig. Deze kunnen wij ook leveren. Ze zorgen ervoor dat de schommel stabiel staat.

Veiligheid
Voor de veiligheid leveren we rubberen tegels die rondom de schommel of het klimtoestel kunnen worden geplaatst.

Hoe maak ik mijn schommel?
Als eerste bevestigt u de schommelring met karabijnhaak aan de balk die bovenop komt. De houten palen monteert u aan elkaar door middel van de hoekverbindingen. Deze worden geleverd bij een complete schommelset of u kunt deze los bestellen. Vervolgens kunt u de constructie plaatsen in uw tuin. Dan kunt u de grond- of betonankers bevestigen, zodat de constructie stabiel staat. Als laatste bevestigt u de verstevigingsbalken aan de schommel. Als de schommel stabiel staat, kunt u het schommelzitje bevestigen aan de karabijnhaken. De schommel is nu klaar voor gebruik!